Chrzciny i Komunia

W menu proponujemy:

Danie główne

Wybór przekąsek

Wybór sałatek

Wybór deserów i ciast

Patery owoców

Napoje zimne

Napoje gorące

Dodatki

 

 


 

Przedstawiamy przykładowe oferty:

 

Oferta nr 1

I Danie:

  • Barszcz czerwony 200 ml. / osobę

  • Rosół z makaronem 200 ml. / osobę

 

 

II Danie (1)

  • Kotlet de volay z pieczarkami 150 g / osobę
  • Kotlet de volay z żółtym serem) 150 g / osobę
  • Ryż z warzywami 150 g / osobę
  • Bukiet surówek 150 g / osobę

 

II Danie (2)

  • Kotlet schabowy 150 g / osobę
  • Ziemniaki z koperkiem 150 g / osobę
  • Bukiet surówek 150 g / osobę

 

Wybór przekąsek (150 g / osobę):

  • Schab pieczony
  • Boczek pieczony
  • Karkówka
  • Tace wędlin
  • Tace serów żółtych
  • Śledzie (w majonezie, w occie, w oleju)

 

Wybór sałatek (200 g / osobę):

  • Nicejska z makaronem (sałata, ogórek, pomidory, papryka, cebula, czarne oliwki, tuńczyk w kawałkach w sosie własnym, jaja na twardo, sól, pieprz, oliwa z oliwek, ocet winny, świeże zioła)
  • Grecka (pomidory, ogórek wężowy, ser feta, papryka, sałata, czarne oliwki, czosnek, sól, pieprz, oliwa z oliwek, ocet winny, świeże zioła)
  • Neapolitańska (czerwona papryka, pomidor, makaron, salami, żółty ser, czosnek, sól, sok z cytryny)

 

Napoje (0,5 litra / osobę):

  • Sok pomarańczowy
  • Sok jabłkowy
  • Woda gazowana
  • Woda niegazowana
  • Kawa / herbata (do wyboru)

 

Wybór ciast (150 g / osobę):

  • Sernik wiedeński
  • Ciasta owocowe

 

Owoce (do wyboru):

  • Pomarańcze
  • Banany
  • Owoce sezonowe(śliwki, jabłka, morele)

 

Pieczywo (do wyboru):

  • Bochny chleba wiejskiego
  • Bułeczki mieszane

 

Dodatki (do wyboru):

  • Keczup
  • Musztarda
  • Ogórki konserwowe

 


Oferta nr 2

 

Dania gorące:

  • Krem z pieczarek 200 ml. / osobę
  • Rosół z makaronem) 200 ml. / osobę
  • Kotlet de volay z piersi z kurczaka z pieczarkami 150 g / osobę
  • Kotlet de volay z piersi z kurczaka z serem żółtym) 150 g / osobę
  • Ziemniaki zapiekane 150 g / osobę

 

Bukiet surówek (150 g / osobę):

  • Jarzynowa
  • Z marchwi z porem z rodzynkami na słodko
  • Z selera w sosie winegret

 

Wybór zimnych przekąsek (150 g / osobę):

  • Tace mięs pieczonych (schab środkowy, karczek, boczek)
  • Schab po warszawsku
  • Tace wędlin i kiełbas wiejskich (szynki, salcesony, kaszanki)
  • Carpaccio z polędwicy wołowej w ziołach
  • Tatar wołowy
  • Sandacz faszerowany w galarecie
  • Deski serów żółtych
  • Deski ryb wędzonych (łosoś, pstrąg, makrela)

 

Wybór sałatek (200 g / osobę):

  • Nicejska z makaronem (sałata, ogórek, pomidory, papryka, cebula, czarne oliwki, tuńczyk w kawałkach w sosie własnym, jaja na twardo, sól, pieprz, oliwa z oliwek, ocet winny, świeże zioła)
  • Neapolitańska (czerwona papryka, pomidor, makaron, salami, żółty ser, czosnek, sól, sok z cytryny)
  • Z selerem naciowym i kurczakiem wędzonym (seler naciowy, kurczak, ananas, majonez, przyprawy)
  • Wiosenna (pomidory, ogórek świeży, ogórek konserwowy, papryka, szczypiorek, sos winegret)

 

Napoje (0,5 litra / osobę):

  • Sok pomarańczowy
  • Sok jabłkowy
  • Woda gazowana
  • Woda niegazowana
  • Kawa / herbata (do wyboru)

 

Wybór ciast (150 g / osobę):

  • Sernik wiedeński
  • Ciasta owocowe

 

Pieczywo (do wyboru):

  • Bochny chleba wiejskiego
  • Bułeczki mieszane

 

Dodatki (do wyboru):

  • Keczup
  • Musztarda
  • Ogórki konserwowe

 


Oferta nr 3

 

Bufet zimny:

 

Mięsa pieczone (150 g/osobę):

  • Pieczone prosię na postumencie
  • Karkówka pieczona
  • Boczek pieczony
  • Schab pieczony
  • Wędliny drobiowe
  • Kiełbasy, kaszanki, salcesony węglem palone
  • Mozarella z pomidorkiem cherry 100 g/osobę
  • Bukiet sałat z dresingiem orzechowym 150 g/osobę

 

Wybór sałatek (200 g/osobę):

  • Hawajska (pierś z kurczaka, kukurydza, ananas, ryż, majonez, jogurt naturalny, pieprz.)
  • Grecka (pomidory, ogórek wężowy, ser feta, papryka, sałata, czarne oliwki, czosnek, sól, pieprz, oliwa z oliwek, ocet winny, świeże zioła)
  • Meksykańska (czerwona fasola, kukurydza, czerwona cebula, czerwona papryka, korniszony, pomidory, sos tabasco, oliwa z oliwek)

 

Dodatki:

  • Ziemniaki opiekane w ziołach 150 g/osobę
  • Risotto 150 g/osobę
  • Bukiet surówek 100 g/osobę
  • Bukiet warzyw 150 g/osobę

 

 

 

Przekąski:

  • Deski serów żółtych 100 g/osobę
  • Ryby w całości na postumentach 150 g/osobę: Szczupak, sandacz
  • Wybór ryb wędzonych (150 g/osobę): Łosoś, węgorz, makrela
  • Jaja z szynką na sałatce 150 g/osobę
  • Smalec ze skwarkami 50 g/osobę

 

Wybór ciast i deserów (150 g/osobę):

 

Ciasta (150 g/osobę):

  • Ciasta orzechowe
  • Szarlotka
  • Sernik wiedeński
  • Ciasteczka kruche

 

Desery (150 g/osobę)

  • Krem czekoladowy
  • Krem orzechowy

 

Pieczywo:

  • Bochny chleba wiejskiego
  • Bułeczki mieszane

 

Dodatki (do wyboru)

  • Dresingi (3 rodzaje)
  • Kompozycja surówek ze świeżych warzyw
  • Kompozycja zimnych sosów do mięs i ryb
  • Ogórki konserwowe
  • Papryka marynowana
  • Grzybki marynowane
  • Maślaki marynowane
  • Borowiki marynowane
  • Keczup
  • Musztarda
  • Chrzan
  • Ćwikła

 

Zabezpieczenie imprezy:

Pełna zastawa stołowa, dekoracje, kwiaty, obrusy, transport, oraz profesjonalną obsługę kucharsko-kelnerską.

 


Oferta nr 4

 

Bufet zimny

  • Cielęcina z musem tuńczykowym 100 g/osobę
  • Tatar z łososia z limonką 50 g/osobę
  • Łosoś wędzony szprycowany aksamitnym serkiem mascarpone 50 g/osobę
  • Kawior bałkański podany z jajkiem przepiórczym
  • Deski staropolskich mięs pieczonych (150 g/osobę): Schab, karkówka, boczek
  • Schab po warszawsku 150 g/osobę
  • Deski serów żółtych 100 g/osobę
  • Ryby w całości na postumentach (150 g/osobę): Szczupak, Sandacz
  • Wybór ryb wędzonych (150 g/osobę): Łosoś, węgorz, makrela
  • Jaja z szynką na sałatce 150 g/osobę
  • Smalec ze skwarkami 50 g/osob

 

Wybór sałatek ( 150 g/osobę):

  • Sałatka z pomarańczy i marynowanego buraczka z płatkami migdałów w sosie miodowo-musztardowym
  • Hawajska (pierś z kurczaka, kukurydza, ananas, ryż, majonez, jogurt naturalny, pieprz.)
  • Grecka (pomidory, ogórek wężowy, ser feta, papryka, sałata, czarne oliwki, czosnek, sól, pieprz, oliwa z oliwek, ocet winny, świeże zioła)
  • Meksykańska (czerwona fasola, kukurydza, czerwona cebula, czerwona papryka, korniszony, pomidory, sos tabasco, oliwa z oliwek)

 

Dania gorące:

  • Giczki prosięce w sosie cebulowo-chrzanowym 150 g/osobę
  • Łosoś norweski pieczony w paluszkami surimi w sosie cytrynowym 100 g/osobę
  • Kaczka pieczona w ziołach ogrodowych ze śliwkąw sosie żurawinowym 150 g/osobę
  • Świeże warzywa 100 g/osobę
  • Bukiet surówek 100 g/osobę
  • Ziemniaki opiekane w ziołach 150 g/osobę
  • Ryż orientalny 150 g/osobę

 

Wybór ciast i deserów (150 g/osobę):

Ciasta (150 g/osobę):

  • Ciasta orzechowe
  • Szarlotka
  • Sernik wiedeński
  • Ciasteczka kruche

 

Desery (150 g/osobę)

  • Babeczki kruche
  • Musy czekoladowe

 

Napoje:

  • Herbata ( do wyboru)

 

Pieczywo:

  • Bochny chleba wiejskiego
  • Bułeczki mieszane

 

Dodatki (do wyboru)

  • Dresingi (3 rodzaje)
  • Kompozycja surówek ze świeżych warzyw
  • Kompozycja zimnych sosów do mięs i ryb
  • Ogórki konserwowe
  • Papryka marynowana
  • Grzybki marynowane
  • Maślaki marynowane
  • Borowiki marynowane
  • Keczup
  • Musztarda
  • Chrzan
  • Ćwikła

 

Zabezpieczenie imprezy:

Pełna zastawa stołowa, dekoracje, kwiaty, obrusy, transport, oraz profesjonalną obsługę kucharsko-kelnerską.

 


 

Oferta nr 5

 

Zestaw I

 

Dania gorące:

  • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem 200 ml. / osobę
  • Grochówka wojskowa 200 ml. / osobę

 

Zestaw II

 

Dania gorące:

  • Beef Strogonov (ew. Rosół z makaronem) 200 ml. / osobę
  • Kotlet schabowy (ew. Kotlet de volay z pieczarkami) 150 g/osobę
  • Ziemniaki z koperkiem 150 g/osobę
  • Bigos staropolski 150 g/osobę

 

Bufet zimny (250 g/osobę):

  • Tace wędlin krojonych: szynki, polędwice, kiełbasy węglem palone
  • Tace mięs pieczonych: karkówka, schab, boczek
  • Tace serów żółtych

 

Bufet ciepły (150 g/osobę):

  • Placki ziemniaczane z dodatkiem sosów

 

Wybór ciast (150 g/osobę)

  • Sernik Babuni
  • Sękacz
  • Makowiec
  • Owocowe

 

Wybór sałatek ( 150 g/osobę):

  • Nicejska z makaronem (sałata, ogórek, pomidory, papryka, cebula, czarne oliwki, tuńczyk w kawałkach w sosie własnym, jaja na twardo, sól, pieprz, oliwa z oliwek, ocet winny, świeże zioła)
  • Grecka (pomidory, ogórek wężowy, ser feta, papryka, sałata, czarne oliwki, czosnek, sól, pieprz, oliwa z oliwek, ocet winny, świeże zioła)
  • Neapolitańska (czerwona papryka, pomidor, makaron, salami, żółty ser, czosnek, sól, sok z cytryny)

 

Napoje (1 litr/osobę)

  • Sok pomarańczowy
  • Sok grapefruitowy
  • Sok jabłkowy
  • Woda gazowana
  • Woda niegazowana
  • Kawa / Herbata ( do wyboru)

 

Owoce (do wyboru):

  • Mandarynki
  • Banany
  • Ananasy
  • Owoce sezonowe: (śliwki, jabłka, morele)

 

Pieczywo:

  • Bochny chleba wiejskiego
  • Bułeczki mieszane

 

Zabezpieczenie imprezy:

Zapewniamy stoły, krzesła, obrusy, podgrzewacze do potraw, zastawę stołową, transport, oraz profesjonalną obsługę kucharsko-kelnerską.

 






Szybki kontakt

Brams

Bożena i Adam Strzeleccy 

ul. Środkowa 3a 
03-430 Warszawa


kontakt@brams-catering.pl 
(22) 619-61-46 
728-138-400

Goście online

Naszą witrynę przegląda teraz 1 gość